top of page

L'1 D'ABRIL S'ACABA LA MORATÒRIA DE FURGONETES


L’Ajuntament de Barcelona confirma definitivament que a partir de l'1 d'abril finalitza la moratòria per a furgonetes (N1) i s'hauran d'adaptar als requisits de la Zona de Baixes Emissions, ZBE. D'aquesta manera, les furgonetes que no portin el distintiu, no podrán circular per la zona Rondes de Barcelona.

El final ja arriba i també amb ell, s'acaba la moratòria per als cotxes (M1) o motos (L) d’autònoms amb rendes baixes.


MÉS DE LA MEITAT DE LES FURGONETES AFECTADES


Des de Fecavem i el Gremi del Motor considerem que la recuperació econòmica està encara lluny i ha afeblit tot el teixit empresarial. Les furgonetes N1 suposen un 15% de la circulació i d’aquests un 8% no disposen de distintiu ambiental, més de la meitat.


L’automoció avança decididament cap a la descarbonització, com és l’aposta decidida de Seat i Renault pel vehicle elèctric fent un important esforç inversor per adoptar tecnologies netes. El sector participa a través de la patronal Anfac en el desenvolupament del sistema d’etiquetatge dels vehicles.


També s'ha disparat el nombre de persones que volen treure's el carnet de conduir. Moltes d'aquestes persones, amb la pandèmia, li han agafat por a traslladar-se en transport públic i opten pel privat. L’administració pública, en concret el govern de l'alcaldessa Ada Colau, ha de valorar si ara és el moment de prendre aquesta mesura de tant impacte econòmic pels afectats.

EL TRANSPORT DE MERCADERIES AMB FURGONETES


El destí de les furgonetes N1 és transport de mercaderies i prestació de serveis empresarials per part d’empreses del comerç, serveis i turisme. El transport de mercaderies i la prestació de serveis d’empresa són mobilitat privada i imprescindibles per la ciutat i la seva Àrea Metropolitana.


LES AJUDES DE RENOVACIÓ DEL PARC NO HAN FUNCIONAT


L’Ajuntament de Barcelona, fa menció a un seguit d’ajudes i subvencions per a la compra de vehicles de baixes emissions, però aquesta ajut s’ha focalitzat a autònoms amb requisits tan excloents que la dotació pressupostària no s’ha cobert.


DEMANEM ESCOLTAR ELS TRANSPORTITSTES PERJUDICATS


Des de Fecavem i el Gremi del Motor demanem entesa i escoltar els transportistes catalans que es mobilitzen en sentir-se perjudicats per aquesta mesura i demanem a l’Administració que abordi la situació i escolti els afectats per la mesura. Per a la renovació del seu vehicle de transport, el nostre col·lectiu els ofereix solucions de mobilitat a les seves necessitats i està a la seva disposició com sempre.